Vastuullinen yritystoiminta

Olipa yritystoimintasi pientä tai suurta ja millä toimialalla tahansa, voit aina toimia vastuullisesti.

1
Yrittäjyysasiantuntija Anu Lehtolan TOP 3

Yrityksen vastuullisuus jaetaan yleisesti kolmeen osa-alueeseen:

Ympäristövastuu

Yrityksen on hyvä pohtia konkreettisia tapoja pienentää aiheuttamaansa ympäristökuormaa. Kannattaa tarkastella ainakin energiankulutusta ja toiminnasta aiheutuvan jätteen määrää. Ovatko laitteesi energiatehokkaita ja tilankäyttösi tehokasta lämmityksen näkökulmasta? Jos tuotat esineitä tai käytät pakkausmateriaaleja, ovatko ne helposti kierrätettäviä? Resurssitehokkuus ja prosessien tehostaminen säästävät usein ympäristön lisäksi myös rahaa. Ympäristömerkit, -järjestelmät ja -sertifikaatit ovat puolueeton todiste toiminnan ympäristöystävällisyydestä.

Taloudellinen vastuu

Taloudellisesti vastuullinen yritys maksaa sille kuuluvat maksut ja laskut ajoissa säädösten mukaisesti, huolehtii kirjanpidon oikeellisuudesta ja pystyy aina tarjoamaan asiakkaalle kuitin ostoksista. Vastuullisuus kasvattaa yrityksen mainetta (lue: etumatkaa kilpailijoihin) ja parantaa siten myös yrityksen tulosta.

Sosiaalinen vastuu

Sosiaalista vastuuta on kaikki se hyvä, jota yritys voi tuottaa ympärilleen. Yritystoiminnassa sosiaalista vastuullisuutta osoittaa muun muassa palvelujen esteettömyys ja saavutettavuus. Kaikilla ihmisillä ei ole vamman tai sairauden vuoksi yhdenvertaisia mahdollisuuksia esimerkiksi digitaalisten palveluiden käyttöön tai toimitilaan johtavien portaiden kiipeämiseen. Vastuu asiakkaiden, alihankkijoiden ja yhteistyökumppaneiden sekä oman henkilökunnan terveydestä, turvallisuudesta ja hyvinvoinnista, vahvistaa sitoutumista vastuulliseen yritykseen.

 

Anu Lehtola toimii yrittäjyysasiantuntijana Ensimetrissä. Hänellä on useiden vuosien kokemus alkavien yrittäjien neuvonnasta. Neuvonnan tuloksena on syntynyt lukuisia kannattavia ja pitkäaikaisia yrityksiä Pirkanmaalle, myös nopeaan kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtääviä yrityksiä. Ajanvaraus: www.ensimetri.fi/yhteystiedot

Top

Learn2Earn - Opi tienaamaan! Yrittäjyyden ABC

X