NYIK 2022

Nuorten yritysideakilpailu 2022 voittajat on palkittu!

Yrityssarjan voittajat

Yrityssarjan voitti Mansen Maalarit – Veeti Lepola, Rasmus Kautto, Amos Kautto ja Jesse Salmi

Mansen Maalarit ovat erikoistuneet puutalojen ulkomaalauksiin, joka toimii lähtökohtaisesti Pirkanmaan alueella. Alkuperäinen halu työllistää itsensä alalle, josta oli entuudestaan kokemusta, on paisunut yhteiseksi monivuotiseksi visioksi. Heidän visionsa pitää sisällään lähitulevaisuudessa työllistämisen, tunnistettavan brändin rakentamisen, sekä muiden – etenkin nuorten – innostamisen. Tuomaristoon teki vaikutuksen voittajien reipas palveluote ja asiakaslähtöisyys. Lisäksi oli hienolla tavalla huomioitu oman tiimin, sen hyvinvoinnin ja yhteispelin merkitys, kun halutaan onnistua asiakkaiden kanssa. www.mansenmaalarit.com

Toiseksi tuli Cafe Bar Raina – Johannes Mansikka-aho, Roope Vuorinen, Oskari Laaksoniemi

Kehräsaareen perustetun Cafe Bar Rainan nimi syntyi vieressä sijaitsevan elokuvateatterin innoittamana. Raina perustuu kolmeen kivijalkaan; cocktaileihin, pastaan pohjautuvaan ruokaan ja kulttuuriin.  Rainassa valmistetaan niin alkoholittomat kuin alkoholilliset cocktailit intohimolla, ruuat valmistetaan sesongin aineksilla ja kulttuurielämykset muodostuvat erilaisista taidenäyttelyistä sekä musiikki- ja elokuva-aiheisista tapahtumista. Tuomaristo vaikuttui Rainan ennakkoluulottomasta ja raikkaasta otteesta, jonka uskotaan kantavan pitkälle myös kovasti kilpaillulla alalla. Raina on tuonut Berliinin Tampereelle! www.ravintolaraina.fi

Kolmanneksi tuli Kauneuspiste Heleä – Heidi Kela

Valkeakoskelle avatun kauneushoitolan perinteisissä hoidoissa korostuu hemmotteleva ja kiireetön palvelu arjen keskellä. Palveluihin kuuluvat kasvo-, jalka- ja käsihoidot, ripsien ja kulmien kestovärjäykset, ripsien kestotaivutukset ja sokeroinnit, asiakkaiden ollessa pääasiassa valkeakoskilaisia, mutta myös muualta Pirkanmaalta. Tuomaristo vaikuttui nuoren yrittäjän rohkeudesta lähteä itsenäiseksi yrittäjäksi alalla, jossa useimmiten valitaan vuokratuolisopimus työn tekemisen malliksi. www.kauneuspistehelea.fi

Ideasarjan voittajat

Ideasarjan voittajaksi tuomaristo valitsi Luovia NY:n – Lenni Lehtonen ja Leo Salminen

Luovian idea perustuu kiertotalouteen: Luovia valmistaa erilaisia tuotteita, kuten korvakoruja roskiin menevästä kertakäyttömuovista. Raaka-aineina käytetään muun muassa shampoopulloja, aurinkorasvapurkkeja, käytettyjä pullonkorkkeja sekä käsidesipulloja. Myyntiä varten on perustettu oma verkkokauppa. Tavoitteena on tuoda esiin uusia kierrätyksen ja kestävän kehityksen tarjoamia mahdollisuuksia. Tuomaristo vakuuttui Luovian hyvin pitkälle mietitystä brändistä ja liikeidean kehittämisestä erittäin kokonaisvaltaisesti jo näin varhaisessa vaiheessa. Myös Lennin ja Leon pitchaustaidot tekivät vaikutuksen.

Toiseksi tuli A.U.T.A. NY – Ava Vuorenpää

Avan idea pyrkii ehkäisemään kiusaamista ja vaikuttamaan auttavalla tavalla nuorten henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Hän käy puhumassa kouluilla koulukiusaamisesta, sen seurauksista ja koulukiusaamisen ehkäisemisestä. Avan tulevaisuuden tavoitteena on työskennellä nuorten kanssa. Tuomaristo piti Avan ideaa erittäin ajankohtaisena ja tärkeänä. Yrittäjyys nähtiin uudenlaisena ja lupaavana tapana ratkaista tätä isoa haastetta, jonka merkitys tulee tulevaisuudessa kasvamaan.

Kolmanneksi sijoittui Taru Heino

Ideana on tuottaa eläintenhoitajan lomitus- ja tuurauspalveluita maatiloille, lemmikkieläinliikkeille, eläinpihoille, eläintarhoille ja hevostalleille sekä tuottaa sosiaaliseen mediaan sisältöä, jolla pyritään edistämään eläinten hyvinvointia jakamalla tietoa. Tuomaristo näki Tarun idean hienona tapana uudistaa eläintenhoitajan palveluja. Hän oli erinomaisella tavalla kytkenyt ideaansa mukaan kumppanuudet ja sosiaalisen median aktiivisen käytön.

Nuorten yritysideakilpailu pirkanmaalaisille!

Jos olet 15-29-vuotias ja sinulla on loistava yritysidea, toimi nopeasti!

Kilpailussa on kaksi sarjaa:

  • Yrityssarja on tarkoitettu alle vuoden toimineille yrityksille.
  • Ideasarja on tarkoitettu uusille ideoille – millä idealla voisit tulevaisuudessa yrittää? Ideasarjaan voit osallistua myös vaikka kaveriporukan kanssa!

Kilpailuaika on 17.2.-20.3.2022, kilpailuaika on päättynyt

Kilpailun säännöt:

Yrityssarjaan voi osallistua pirkanmaalaiset toimialasta ja yritysmuodosta riippumatta, yksinyrittäjät, osakeyhtiöt, osuuskunnat, avoimet yhtiöt, kommandiittiyhtiöt, jotka on rekisteröity vuoden 2021 aikana tai se on perustamisvaiheessa. Yritys voi olla myös sivutoiminen ja voit toimia myös kevytyrittäjänä.

Ideasarjaan voi osallistua pirkanmaalaiset  minkälaisella yritysidealla tahansa, voit osallistua yksin tai yhdessä kaveri- tai opiskeluporukan kanssa. Voit/voitte olla myös NY-yritys tai 4H-yritys.

Tuomaristo valitsee hakemusten perusteella molemmista sarjoista 3 parasta ideaa haastatteluun. Lopulliset voittajat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Palkittaville ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Palkinnot:

Yrityssarja:

I sija 1000 €

II sija 250 €

III sija 250 €

Ideasarja:

I sija 300 €

II sija 200 €

III sija 100 €

Lisätietoa: Ensimetri, Mirja Taipale p. 050 476 3100 tai mirja.taipale@ensimetri.fi


Nuorten yritysideakilpailun 2021 voittajat

Yrityssarja

Nuorten yritysideakilpailu 2021 yrityssarjan voittajat.

Yrityssarjan voitti Retee arts – Matilda Hytönen, joka tuottaa hyvinvointia ja taide-elämyksiä pienille seurueille kierrätysteemalla. Tapahtuma toteutetaan Hytösen ateljeessa ja kestää muutaman tunnin. Osallistujat maalavat Hytösen opastuksella abstraktin taulun, jonka saa itselleen mukaan tapahtuman jälkeen. Tapahtumamuotoja ovat mm. polttarit, syntymäpäivät, vauvakutsut, yritysten henkilöstötapahtumat tai ”Taidetta ja viiniä -illat” ystävien kesken. Taidetapahtumien lisäksi Matilda tekee abstraktia taidetta tilaustyönä ja näyttelyihin. Teokset toteutetaan suurille taulupohjille tai modernisoituihin taulukehyksiin kierrätysmateriaaleista.

Toisen sijan nappasi Dawn of Haven Oy:n yrittäjä Miika Soininen (kuvassa oik.) ja hänen tiiminsä kehittävät pienryhmälle suunnattua luovaa ongelmanratkaisua vaativaa ”partypeliä”, jossa tarkoituksena on selvittää pelin mysteeri ja löytää peliin kätketty aarre.

Kolmannelle sijalle tulivat Jobile Oy:n yrittäjät Otto Honkanen (kuvassa vas.), Joonas Lindberg ja Erik Keitaanniemi, jotka kehittävät alustaratkaisua kotitalouksille tarjottaville palveluille. Alusta on suunnattu kaikille omakotitalojen omistajille, jotka haluavat helpottaa arkielämäänsä ulkoistamalla osan kotinsa hoitoon liittyvistä pihatöistä. Alustapalvelu mahdollistaa myös nuorten ensi askeleet työelämään. Alustapalvelu mahdollistaa nuorille ensiaskeleet työelämään, tarjoamalla heille vaivattoman kanavan pihanhoitoon liittyvien toimeksiantojen löytämiseen.

Ideasarja

Nuorten yritysideakilpailu 2021 ideasarjan voittajat. Kuvasta puuttuu kolmannen palkinnon saanut Samen Naghavi.

Ideasarjan voittajaksi tuomaristo valitsi Kaisa Ojaniemen – DesignerKaisa (kuvassa vas.). Ojaniemen idea on ompelukaavojen ja neuleohjeiden suunnittelu, tekeminen ja myynti. Suosituimmista kaavoista on tarkoitus tehdä vaatteita ja asusteita myytäväksi suomalaisissa designiin erikoistuneissa kaupoissa. Ojaniemi miettii myös vaatesuunnittelu-koulutuksen kehittämistä yläaste- ja lukioikäisille. Yrittäjän tavoitteena on kansainvälistyminen ja oman kaavakirjan tekeminen. DesignerKaisa tuottaa sisältöä omalle Instagram-tilille sekä pitää Youtubessa kässävlogia.

Toiseksi ideasarjassa sijoittui Matilda Tella – Rantasmoothie ideallaan. Visuaalisuutta, puhtautta sekä paikallisuutta arvostava RantaSmoothie sijaitsee Ranta-Tampellassa Näsijärven rannalla. Lähiruoka valikoiman lisäksi joka sunnuntai kahvilassa tarjoillaan ulkoilma brunssi tuoreiden leivosten kera.

Samen Naghavi – IVY Gaming sijoittui idearyhmässä kolmanneksi. Ideana on valmentaa pelaajat korkeammalle tasolle. Valmentajina toimivat huipputason pelaajat. Valmennustasoja on kaksi ja ne ovat kaikille avoimia. Osallistuja pääsee harrastamaan pelaamista ja halutessaan tähtäämään myös korkean tason pelaamiseen.

Vuosittaisen Nuorten yritysideakilpailun kautta Ensimetri® haluaa antaa tukensa nuorten yritysideoille ja vauhdittaa niiden lentoon lähtöä. Kilpailuun osallistuneet ovat alle 29-vuotiaita ja ideat on seulottu Ensimetrin asiakkaiden yritysideoista sekä Ensimetriin kilpailuaikana lähetetyistä ehdotuksista. Ideat perustuvat harrastuksiin, työkokemukseen tai opiskeluun.

Top